Kvalitnejšie, jednoduchšie, rýchlejšie, úspornejšie

3. februára 2022,

S modrými doskami KNAUF Diamant X sa oplatí zoznámiť – dokážu totiž zvýšiť kvalitu vašich drevostavieb a zároveň zjednodušiť ich realizáciu, čím ušetríte čas aj peniaze.

Veľkoformátová sadrokartónová doska KNAUF Diamant X bola vyvinutá špeciálne pre drevostavby tak, aby pomohla zefektívniť, zjednodušiť a zrýchliť ich výstavbu. Aké sú jej najväčšie výhody?

 

Univerzálnosť

V jedinej sadrokartónovej doske sa spája hneď niekoľko dôležitých vlastností:

  • Mimoriadna odolnosť proti mechanickému namáhaniu. Doska odoláva aj silným nárazom a vykazuje zvýšenú pevnosť pri bodovom upevňovaní predmetov – na Diamant X možno skrutkami priamo upevniť predmety až do 40 kg, pomocou dutinových hmoždiniek KNAUF Hartmut je možné konzolové zaťaženie až do 65 kg.
  • Výborné akustické vlastnosti. Konštrukcie s doskami KNAUF Diamant X majú výrazne lepšie akusticko-izolačné parametre než pri použití štandardných sadrokartónových dosiek – dosahujú vzduchovú nepriezvučnosť až Rw = 70 dB.
  • Odolnosť proti vlhkosti. Jadro aj papier dosiek KNAUF Diamant X sú štandardne impregnované, vďaka čomu sú vhodné aj na konštrukcie umiestnené v priestoroch s vyššou vzdušnou vlhkosťou, ako sú napríklad kúpeľne.
  • Vysoká požiarna odolnosť. Doska KNAUF Diamant X je klasifikovaná ako nehorľavý výrobok s triedou reakcie na oheň A2-s1, d0.

Doska KNAUF Diamant X je vhodná na opláštenie drevených konštrukcií zo strany interiéru aj exteriéru, na difúzne otvorené aj difúzne uzavreté konštrukcie. Vďaka jej univerzálnosti nie je potrebné objednávať a skladovať viacero rôznych typov dosiek, čo prináša zjednodušenie procesu výroby drevostavieb.

 

Statická funkcia

KNAUF Diamant X je zároveň konštrukčná doska s garantovanými statickými hodnotami – extrémne vysokou pevnosťou a tuhosťou, určená na stuženie konštrukcií z dreva a ocele. Je vhodná na obvodové i vnútorné nosné steny drevostavieb a ponúka riešenia aj pri viacpodlažných budovách     (K – kritérium). O jej statických hodnotách, ktoré sú v porovnaní so štandardnými doskami podstatne zvýšené, hovorí Európske technické osvedčenie ETA-13/0800.

Štandardná dĺžka dosky je 2750 mm, čo pokrýva bežnú výšku miestnosti a umožňuje realizáciu opláštenia bez horizontálnych spojov, ktoré nie sú prípustné. S jednou vrstvou dosiek Diamant X tak dosiahnete výborné statické vlastnosti pri malej hrúbke konštrukcií.

Pomocou jedného typu dosky dokážete pokryť všetky požiadavky – požiarnu odolnosť, akustiku, odolnosť proti vlhkosti aj základnú povrchovú úpravu. Zároveň dosiahnete zvýšenú statickú tuhosť nosných stien.

 

Jednoduchá montáž

Sadrokartónové dosky Diamant X sa používajú v jednej alebo viacerých vrstvách. Dajú sa uchytávať nielen skrutkami, ale aj sponami, a ich spoje sa tmelia s použitím výstužnej pásky a nie je potrebné ich lepiť.
Efektívnou montážou tak dosky KNAUF Diamant X prinášajú časovú aj finančnú úsporu. Výhodou je aj ich hladký povrch, ktorý zjednodušuje finálnu povrchovú úpravu.

S doskou KNAUF Diamant X teda ušetríte priestor i čas, a tým aj peniaze. A čím vás ešte môže potešiť? Skladovou dostupnosťou a rýchlymi dodávkami, ktoré vám umožnia výrobu drevostavieb ešte viac zefektívniť.

 

KNAUF prináša na Slovensko kvalitné stavebné systémy pre drevostavby.

WHC-  Montované drevostavby – overený realizátor nízkoenergetických a pasívnych montovaných drevostavieb na Slovensku a v Rakúsku. WHC – Montované Drevostavby

KNAUF prináša na Slovensko kvalitné stavebné systémy pre drevostavby.

Kvalitná montovaná drevostavba poskytne užívateľovi pohodlné a zdravé bývanie so súčasnými funkčnými parametrami. Vhodne zvolené stavebné materiály však dokážu ovplyvniť aj proces výroby a výstavby drevodomu.

Veľkou výhodou modrých sadrokartónových dosiek KNAUF Diamant X je ich univerzálnosť. Pomocou jedného typu dosky tak dokážete pokryť všetky požiadavky – od požiarnej odolnosti a akustiky až po statické stuženie konštrukcií stenových panelov. Ich efektívna montáž a jednoduchosť úpravy povrchu zároveň prináša časovú aj finančnú úsporu.

KNAUF Diamant X je nielen kvalitným opláštením, vhodným na obvodové i vnútorné steny drevostavieb. Zároveň je aj konštrukčnou doskou s garantovanými statickými hodnotami – extrémne vysokou pevnosťou a tuhosťou, ktorá ponúka riešenia aj pri nosných stenách viacpodlažných budov.

Opláštenie doskami KNAUF Diamant X vytvára mimoriadne pevné a odolné steny – robustné impregnované dosky odolajú vlhkosti i nárazom a na ľubovoľnom mieste na ne možno uchytiť aj ťažšie predmety, ako sú napríklad kuchynské skrinky.

Mohlo by vás zaujať